Elfdorpentocht 2018

De Elfdorpentocht wordt op zondag 6 mei 2018 voor de 27e keer verreden. Al 26 jaar kon je tijdens de Elfdorpentocht de mooiste en rustigste plekjes van de Randstad op de fiets ontdekken. Ook dit jaar wordt dat niet anders, met routes van 25, 45, 75, 80, 125 en 160 kilometer. Deze tocht is in de loop der jaren steeds populairder geworden. In de regio, maar ook steeds meer daarbuiten. Vorig jaar reden ruim 1300 fietsers 1 van de schitterende routes door het Groene Hart van de Randstad.

De Elfdorpentocht is geschikt voor allerlei fietsers, zowel racefietsers, toerders als gezinnen. Er kan dit jaar gekozen worden uit 6 verschillende afstanden.

De routes gaan vrijwel uitsluitend over fietsvriendelijke wegen in de landelijke gebieden die ook Zuid-Holland rijk is. We zijn er ook dit jaar weer in geslaagd om routes uit te zetten waarin vrijwel geen verkeerslicht voorkomt. Alle routes zijn duidelijk met pijlen uitgezet, dus je hoeft niet steeds op je routebeschrijving te kijken.

We hanteren voor de Elfdorpentocht geen voorinschrijving. Je kunt je 's ochtends gewoon bij de start in Stompwijk of Maasland melden om in te schrijven. Dat kan op beide locaties ook met Scan & Go van de NTFU. Daarna krijg je een stempelkaart en (voor de zekerheid) een routebeschrijving mee. Na afloop ontvangen de deelnemers een leuke herinnering.

Ondanks het succes van de afgelopen jaren zitten de routemakers niet stil. Ook dit jaar zijn in de diverse routes weer de nodige verbeteringen aangebracht.

De routes zijn volledig uitgepijld en kunnen na inschrijving op eigen gelegenheid en in elk gewenst tempo gereden worden, alleen of in groepsverband.

Er is ook een bezem-/volg-/materiaalwagen aanwezig, zodat in geval van pech hulp geboden kan worden. In deze bus en op een aantal controleposten zijn diverse reservematerialen aanwezig.

Inschrijfgeld alle afstanden:

Ouder dan 14 jaar

: 5,00

10 - 14 jaar

: 3,50

Onder 10 jaar

: gratis

NTFU-leden

: 4,00


Deelname aan deze tocht is geheel voor eigen risico.
Dit evenement wordt georganiseerd volgens de reglementen van de .

Voor meer informatie over de Elfdorpentocht: mail naar .