14 mei 2018


Definitief deelnemersaantal
Inmiddels hebben we ook de tijd gehad om de deelnemers aan de Elfdorpentocht nog eens grondig na te tellen. Na hertelling zijn we op 1.466 deelnemers uitgekomen, waarvan 1035 in Stompwijk en de rest in Maasland. Dit is iets meer dan het recordjaar 2013; toen hadden we 1.443 deelnemers bij eveneens heel mooi weer. Een resultaat waar we uiteraard trots op zijn.


30 april 2018


27e Elfdorpentocht, zondag 6 mei
Aanstaande zondag is het zover. Dan kunnen jullie meedoen aan de 27e Elfdorpentocht. Iedereen is welkom om een van de mooie routes te komen fietsen. De weersvoorspellingen voor zondag zien er zeer goed uit, dus stap op de fiets en doe mee!

Dit jaar hebben we een geheel nieuwe recreatieve route van 75 km. Deze gaat in noordoostelijke richting en biedt ook in die omgeving weer vele mooie wegen en fietspaden. Een echte aanrader voor de recreatieve fietser die al wat kilometers in de benen heeft. Ook de routes van 25 en 45km gaan die kant op en zijn dus ook geheel vernieuwd. Deze routes zijn uitermate geschikt om bijvoorbeeld met het gezin te rijden. Ook op de e-bike ben je natuurlijk van harte welkom.

Daarnaast hebben we nog steeds de vertrouwde toerroutes van 80, 125 en 160 km. Deze zijn op een aantal punten gewijzigd en vooral geschikt voor de racefietsers. Zo kan ieder op z'n eigen manier genieten van onze prachtige omgeving.

Ieder jaar blijkt uit de vele reacties dat het menigeen verrast dat er in de drukke Randstad nog zoveel landelijk gefietst kan worden. Alle fietsroutes vermijden de stedelijke gebieden en voeren de deelnemers over wegen waarin geen enkel verkeerslicht voorkomt. De routes zijn ook allemaal uitgepijld, dus dat fietst wel zo relaxed.

We zijn heel blij dat we ook dit jaar weer de hele dag terecht kunnen bij onze startplaats De Bles. Dr. van Noortstraat 154. Ook is er voor de toerroutes weer een startplaats in Maasland: Café 't Wapen van Maeslant. Kerkweg 42.
We hanteren voor de Elfdorpentocht geen voorinschrijving. Je kunt je 's ochtends gewoon bij de start in Stompwijk of Maasland melden om in te schrijven.

De voorbereidingen op de Elfdorpentocht zijn inmiddels vrijwel afgerond. We rekenen ook weer op veel deelnemers. Wij zijn er klaar voor! Jullie toch ook?

Kijk bij Elfdorpentocht voor meer informatie.

Vragen kun je stellen aan de .


23 april 2018

Het is al weer bijna zover. Op zondag 6 mei 2018 wordt voor de 27e keer de Elfdorpentocht verreden. Ook dit jaar hebben we weer gevarieerde routes van 25, 45, 75, 80, 125 en 160 km. Zo is er voor iedereen de mogelijkheid om mee te doen. Jaarlijks mogen we meer dan 1.000 deelnemers verwelkomen.

Geheel nieuw dit jaar is de 75 km recreatieve route. Deze zal, net als de geheel vernieuwde 25 en 45 km, in noordoostelijke richting gaan en biedt ook in die omgeving weer vele mooie wegen en fietspaden. Daarnaast hebben we nog steeds de vertrouwde toerroutes van 80, 125 en 160 km.
De aantrekkelijkheid van de Elfdorpentocht zit niet alleen in het vele moois dat onze regio te bieden heeft, maar ook dat elk jaar wijzigingen in de routes worden aangebracht. Zo ook dit jaar, waarin onderscheid is gemaakt tussen recreatieve routes voor de gezinnen en rustige fietsers en de toerroutes voor de (snelle) toerders. Er is dus voor ieder wat wils, waardoor ieder op z'n eigen manier kan genieten van onze prachtige omgeving.

Alle fietsroutes vermijden de stedelijke gebieden en voeren de deelnemers over routes waarin geen enkel verkeerslicht voorkomt. Ieder jaar blijkt uit de vele reacties dat het menigeen verrast dat er in de drukke Randstad nog zoveel landelijk gefietst kan worden.

We zijn heel blij dat we ook dit jaar weer de hele dag terecht kunnen bij onze startplaats De Bles. Dr. van Noortstraat 154. Ook is er weer een startplaats in Maasland: Café 't Wapen van Maeslant. Kerkweg 42.

De voorbereidingen op de Elfdorpentocht zijn inmiddels vrijwel afgerond. We rekenen ook weer op veel deelnemers. Wij zijn er klaar voor! Jullie toch ook?

Iedereen uit Stompwijk, Maasland en verre omgeving is dus van harte uitgenodigd om mee te doen en er een gezellige dag van te maken.

De organisatie

Ga naar de Site

Ga naar de Site


Ga naar de Site

Ga naar de Site


Ga naar de Site


Ga naar de Site