Zeer zonnige Elfdorpentocht 2018


Datum:

6 mei 2018

Bestemming:

ELFDORPENTOCHT 2018

Weer:

Volop zon, ± 25°C
zwakke tot matige oostenwind


Elfdorpentocht één groot succes!!

Afgelopen zondag was het voor de deuren van de Bles en 't Wapen weer een stevige drukte.
Uit alle uithoeken van het land kwamen toer- en recreatiefietsers voor de start van de 27e editie van de Elfdorpentocht. Daags voor aanvang van de tocht werd reeds prachtig weer aangekondigd. Daar waar het regelmatig mis gaat met voorspellen van het weer ging het deze keer bewonderingswaardig wel een keer goed en werden we serieus getrakteerd op fantastisch zomerweer! Deze omstandigheden vertalen zich ook direct naar het aantal deelnemers.
Maar liefst 1466 fietsers verschenen aan de start van deze Stompwijkse klassieker. Zelfs een wandelaar en een scootmobiel meldde zich aan de starttafel voor het parcours van 25 km.

Vanaf 8:00 uur vertrokken grote groepen toerrijders voor de afstanden 160, 125 en 80 km. In Stompwijk even later gevolgd door de recreatieve fietsers voor de afstanden van 75, 45 en 25 km. Sjaak van Santen en Frans Oliehoek hebben weer hun uiterste best gedaan om 6 mooie routes uit te zetten die weer net iets anders zijn dan de ritten uit de vorige edities. Wederom is het hen gelukt in deze afstanden 6 verkeerslicht-vrije routes samen te stellen, voor iedere snelheidscategorie geschikt. Na inspanning van velerlei aard door vele vrijwilligers ging zondag de tocht van start. Zoals gezegd waren de omstandigheden super!

Menigeen heeft volop kunnen genieten van onze uitgezette tochten door de mooie nabije omgeving van Stompwijk. Genieten was ook te meten! Gedurende de gehele dag was het een komen en gaan van vrolijk gestemde fietsers. Het is bijna niet te beschrijven hoeveel complimenten de organisatie heeft mogen ontvangen van de deelnemers aan de finish!

Langs deze weg wil ik de ontvangen complimenten en alle hulde ook overdragen aan alle vrijwilligers die hun bijdrage hebben geleverd aan de organisatie om de Elfdorpentocht mogelijk te maken. Beste vrijwilligers, zonder jullie inzet is er geen Elfdorpentocht! Zeer hartelijk voor jullie ondersteuning! Voorzichtig aan gaan wij na deze succesvolle dag weer aan de slag voor de 28e Elfdorpentocht en hopen jullie dan weer te mogen begroeten ter ondersteuning van de organisatie.

Hans Nieuwland.
Voorzitter Toerclub Stompwijk

Op de route langs Snowworld zijn 's ochtends veel deelnemers op de foto gezet door 2 fotografen van Sportkiek. De foto's zijn te bekijken op sportkiek.nl