Het was sowieso geweldig om elkaar weer te zien!


Datum:

25 maart 2018

Bestemming:

Rottemeren (Bleiswijk)

Weer:

Bewolkt en fris, 8 gr.
Matige noordoostenwind

Deelnemers:

A1
A2
A3
B
C1
C2
Totaal

16
10
12
8
5
4
55


De klok een uurtje terug, nog behoorlijk fris buiten, maar toch stond er afgelopen zondag een behoorlijk aantal toerfietsers (±55) klaar voor de openingsrit van het seizoen 2018. Om klokslag 9 uur klonken de eerste oproepen om te vertrekken en omdat niemand van de aanwezigen zich geroepen voelde tot een openingswoord of startschot vertrok de A1 met stille trom als eerste. De andere groepen volgden direct voor hun eigen route en zo waaierde het peloton uiteen.

Alle groepen hadden als bestemming Restaurant Meerenbos langs de Rottemeren. Voor de captains altijd een uitdaging om daar iets leuks van te maken, zeker omdat het hemelsbreed zo dichtbij is. Met een groep van 16 reed de A1 langs de Vliet en via Nootdorp richting Delfgauw. Even voor Zestienhoven sloegen we linksaf naar een nieuw fietspad en kwamen via deze route alsnog bij Schiebroek uit. Bij het binnenrijden van het Lage Bergse Bos passeerden we de B, maar omdat zij daarna een kortere weg namen waren ze toch eerder bij de koffie. Ook de C-groepen zaten er al. Ook onder de koffie werd er weer volop bijgekletst met degenen die we in de wintermaanden weinig gezien hebben. Zo zijn de eerste ritten van het seizoen altijd weer een gezellig weerzien. Bij de A2 misten we wel Jan die vorige week in Spanje gevallen is en aldaar in het ziekenhuis terecht gekomen. We hopen dat hij snel weer naar huis kan en goed zal herstellen.
Voor de terugweg reden we langs de andere kant van de Rotte en naar Waddinxveen, al hadden sommigen net zo lief al veel eerder linksaf richting Stompwijk gegaan. Zo'n eerste rit is toch wel weer even afzien. Na zo'n 80km waren we alsnog weer terug in Stompwijk.
Arno van Rijn

C1
Zondagochtend 7.00 uur, de wekker loopt af… Het zag er niet echt appetijtelijk uit buiten. De hele week had ik gezegd, dat als het zondag ook zo koud zou zijn, ik dan niet ging fietsen. Maar…….. Ik was nu toch wakker, mijn outfit lag sinds zaterdagavond klaar, dus… ik ging!!!! Aangekomen bij de sporthal, zag ik dat wij met 4 vrouw en 1 man aan de start stonden. Het was sowieso geweldig om elkaar weer te zien! We hebben het spectaculaire startschot van vorig jaar wel gemist hoor. Maar goed, ook zonder startschot is iedereen vertrokken. Wij reden via Zoetermeer, eerst over de brug die Ria v.d. Hoeven zo mooi vindt en daarna door de kleurenwijk ja, we hebben heel wat kleuren gezien. Gelukkig was er ook een straat die gewoon Donkergroen heet, want wat een palet aan vreemde kleuren hebben ze daar. We vervolgden onze weg, braaf achter Jan aan, want anders waren we nooit ergens gekomen. Gelukkig stond de koffie bij Meerenbos al klaar en deze smaakte dan ook weer voortreffelijk. Na een ontspannen pauze, waarin wij het natuurlijk ook over de ons ontvallen leden hebben gesproken. We misten ze….. Er is zo ontzettend veel veranderd voor een paar van onze leden…. Na de koffie weer braaf achter Jan aan, richting huis. Jan, bedankt voor het leiden, de koffie en je verhalen. Om even bij twaalf uur reed ik thuis de tuin in, met 42 km. op de teller. Ik vond het heerlijk en had een super voldaan gevoel!!!!!!
Trees van Velzen

De C2 verzamelde met vier fietsers bij de start voor de 1e rit van het nieuwe seizoen naar Bleiswijk voor de koffiestop. Wij fietsten via het Noord-AA, het Bentwoud naar Moerkapelle. Even 'n stukje langs de A12 terug en toen richting Meerenbos, waar wij om vijf vóór 10 uur als 1e groep met 18 km aankwamen. Er waren al koffiedrinkers van Swift binnen en al gauw kwamen de andere groepen van onze Toerclub binnen druppelen. Terug vervolgden wij een stukje langs de Rotte Meren en gingen bij de Kooilaan weer terug naar de "dijk". Een klein ommetje van 4 km. Via de Hoefweg van Bleiswijk gingen wij richting de watertoren van Zoetermeer. Een beetje slingerend door het vroegere Floriade terrein naar de golfbaan. Toen kregen we de kerktoren van Stompwijk in zicht. Wel fijn, want we vonden het wel welletjes zo voor de 1e rit. De been- en bilspieren moeten er nog aan wennen. We waren rond de klok van 12 uur thuis met 44 km op de teller. Zo, de kop is eraf en laat die lente maar komen. Het verslag is namens Fried.
Groetjes, Lia de Jong-Zwetsloot

Terug naar het overzicht